Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Voetreflex massage

 

 

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

Historie voetreflexmassage

Reflexmassage wordt al duizenden jaren geleden toegepast. Van oude afbeeldingen weten wij dat in India, Egypte en bepaalde indianenstammen deze methode van genezing werd gebruikt. Dr. Fitzgerald, een Amerikaanse KNO-arts, heeft de informatie die over reflexmassage bestond, bijeengebracht en tot één systeem gemaakt. Dr. Fitzgerald heeft het lichaam in 1917 in 10 zones verdeeld. Het ontwikkelde systeem noemde hij zonetherapie.Natuurlijk heeft de ontwikkeling van voetreflexmassage daarna niet stil gestaan, de theorieën van Dr. Fitzgerald werden verder uitgewerkt door Joe Shelby Riley. Hij verdeelde het lichaam in 4 horizontale zones en begon met het vastleggen van specifieke punten op de voeten die een relatie zouden hebben met specifieke delen van het lichaam. Onder andere Hanne Marquardt heeft het systeem verder uitgewerkt en de voetreflex therapie naar Engeland en Duitsland gebracht in 1966 en 1970.

Vele benamingen voor voetreflexmassage

Zoals je kunt lezen zijn er vele benamingen voor voetreflexmassage. Hier ontstaat bij vele wat verwarring, hoe zit dat in elkaar? Zolang er voetreflex in het woord zit, is de theorie gebaseerd op reflexpunten. Er bestaan natuurlijk ook “standaard” voetmassages. Vaak zijn deze massages dan niet gericht op reflexpunten maar alleen op ontspannende massagetechnieken. De voetreflexmassage zal gericht zijn op reflexgebieden en ook op ontspannende massagetechnieken.

Bron: ATS Massageopleidingen