Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Ontspanning en klachtgerichte massage

 

 

 

Hoe werkt voetreflexmassage?

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht.

Waarom voetreflexmassage?

Ten eerste is een voetreflexmassage erg ontspannend. Vele mensen denken bij de voeten gelijk aan een “kriebelig” gevoel. Dit wordt vaak heel anders ervaren.  Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden.

Een voetreflexmassage heeft vele voordelen, onder andere:

Voor wie is voetreflexmassage geschikt?

Voetreflexmassage is een neutrale techniek en daardoor voor iedereen toegankelijk. Door massage van de voeten komen lichaam en geest tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen, dat ieder mens heeft, gestimuleerd.

De volgende klachten / problemen kunnen behandeld worden met voetreflexmassage:

Voetreflexmassage is echter geen vervanging van een reguliere behandeling.

Is voetreflexmassage veilig?

Voetreflexmassage is niet alleen een prettig en ontspannende methode maar ook een veilige methode. Voetreflexmassage is een neutrale techniek. Het is een natuurlijke behandelwijze voor klachten op allerlei gebieden. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijzen van de persoon.

 

Reacties tijdens en na een voetreflexmassage

In sommige gevallen kunnen de volgende reacties optreden.

Tijdens de behandeling:

Vlak na de behandeling:

Langere termijn:

Ontstaat er een reactie? Dat is een goed teken! Het lichaamseigen herstel is in gang gezet. Er kan ook geen directe reactie zijn, elk mens reageert anders, en ook elk moment anders. Wij raden altijd aan om goed water te drinken na een voetreflexmassage behandeling, dit kan eventuele hoofdpijn voorkomen of verminderen. Er zijn afvalstoffen vrijgekomen welke door het lichaam afgevoerd moeten worden.

Bron: ATS Massageopleidingen.